Lyt til dig selv – lyt til dit indre

Jeg synes, der er mange omkring mig, der går rundt og er ude af balance. Trætte, triste, stressede. Og jeg skal blankt indrømme, at jeg selv har haft en periode, hvor jeg ikke helt havde mit fodfæste. Jeg var anspændt i maven, tom i hovedet, og jeg havde fuldstændig mistet energien og lysten til at skrive her på bloggen og i mine nyhedsbreve. Og har du fulgt mig lidt, så ved du, at jeg holder meget af at skrive, så jeg synes, det var lidt underligt. Og spekulerede på, om jeg var ved at blive stresset.

Men ærligt talt. Stress – det har jeg prøvet, og de signaler kender jeg, så det kunne ikke være det….

Da jeg overvejede at trække stikket og holde 14 dage i sengen, så var jeg klar over, at der var noget, jeg havde forsømt. Jeg havde glemt at mærke mig selv, glemt at lytte til mig selv.

Så jeg satte mig på “puden” (=min meditationspude) og tillod mig at mærke anspændtheden i maven. Da jeg gav plads til den, så kunne jeg mærke hele mig – hele min krop igen. Og jeg kunne mærke, at jeg var nødt til at tage den lidt mere med ro, give mig tid til at være doven og gøre absolut ingenting, ingen planer have, se ingen mennesker, ligge i sofaen med en bog, lytte til musik, danse lidt i stuen, grine, løbe mine fem kilometer og meditere.

Jeg tvang mig selv til dovenskab. Det var præcis, hvad jeg trængte til. Nu har jeg fået ladet batterierne lidt op og kan mærke, at jeg igen har lyst til at skrive.

Selvom jeg godt ved,  at det er vigtigt at lytte til mig selv og til hvad mit indre fortæller er det rigtige for mig, så kan jeg altså godt blive så optaget af livet i al almindelighed, at jeg glemmer det. (Note til mig selv: Husk at lytte til dig selv – også på tirsdag, når hverdagen begynder igen).

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.