Ledelse i fremtiden handler om, hvad vi sår nu.

Ledelse i fremtiden

Frihedsarkitekt

Fedt ord – frihedsarkitekt. Jeg faldt over det for noget tid siden hos Jesper Sylvester Synnestved (ham kan du finde her). Han kan noget med ord, og det er jeg jo ret vild med. Men ud over at ordet er skønt i sig selv, så er det også meget betegnende for det, jeg føler mig som lige nu. Frihedsarkitekt. Jeg skaber frihed til at tegne mit arbejdsliv – et som skal handle om ledelse i fremtiden. Den fremtid, der nærmest er her nu.

Efter mange år som HR-chef og ledelses- og udviklingskonsulent er jeg nu trådt fuldt ind på den scene, der er min. Som selvstændig. Det er naturligvis med bævende hjerte og indimellem en god portion angst for, om det nu kan gå. Men NU skal det være. Der er et indre drive i mig, der bare skal følges. Jeg vil stå på egne ben og bidrage med hele mig. 100%. Du skal kunne mærke mig, som mig. Jeg skal kunne mærke mig, som mig – og ikke som en, der skal passe ind i et bestemt firmas kultur.

Der er intet galt i at passe ind i en kultur. Slet ikke. Jeg har selv været en del af forskellige arbejdspladskulturer i 28 år. 28! Der er faktisk noget smukt i at være med til at føre kulturer videre, i at leve kulturer, i at udvikle kulturer. Det er både spændende, sjovt, krævende og udviklende. Men i stedet for at være en del af det, så vil jeg hellere være med til at skubbe til kulturerne på arbejdspladsen og især til at støtte lederne i det enorme arbejde, det er at hjælpe institutioner, virksomheder, myndigheder m.m. frem i den tid, der nu er vores.

For der skal noget særligt til i forhold til ledelse og ledelseskultur for at kunne drive os frem nu. For at kunne drive såvel virksomheder som samfund frem.

Nye tænkninger er på vej – og er her allerede – og det er nødvendigt. Men det går ikke helt stærkt nok med at flytte os. Vi skal være mere modige, strække vores forståelser mere og træde mere ind på vores egne scener for at kunne give plads til andres scener. Vi skal turde selvudvikling hele livet. Vi skal turde selvrefleksion. Vi skal turde ledelse.

Det mod vil jeg understøtte – og det kommer du til at høre meget mere om på denne blog, i mine nyhedsbreve og i coachingsessioner med mig (find mere her). Det optager mig – og det har det gjort i mere end 20 år, så jeg sidder og hopper i stolen af begejstring over min beslutning om at træde helt og aldeles ind på min scene og om at møde dig på din og se, hvad der så opstår. Jeg sidder og hopper i stolen og glæder mig til at inspirere dig og dele viden om, hvad det er vores tid lige nu har brug for og hvad det er for et mod, der skal til. I’ll keep you posted!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.